Ontdek hoe klanten Floramix producten ervaren en bekijk de resultaten...

Benieuwd wat de zichtbare resultaten zijn van het gebruik met Floramix producten? Op deze pagina vertellen klanten over hun ervaringen en laten ze foto's en video's zien van de eenvoud in gebruik en de mooie resultaten in hun eigen tuin. 
Bekijk resultaten

Floramix Gazonstart en Allround+

Rick, over het gebruik van Floramix Gazonstart

Deze foto's zijn ingestuurd door Rick Jurjens. Vlak na de winter is hij begonnen met het strooien van Floramix Gazonmest. Op de tweede foto zie je het resultaat na 5 dagen waarbij je kunt zien dat er een groeispurt ontstaat. Dat wil zeggen dat de wortels de voedingsstoffen opnemen en dat de grasmat zich extra gaat ontwikkelen. Na 2 weken zie je de frisse kleuren al en wordt de grasmat voller. Dit komt mede door regelmatig maaien. 

Floramix Gazonmest is gebaseerd op organische stoffen. Dat betekend dat voedingsstoffen langzaam worden afgegeven in de bodem waardoor het een langdurige werking heeft. Door de geleidelijke opname van voeding zal het wortelstelsel zich beter ontwikkelen waardoor het extreme weersomstandigheden als droogte, vorst en regenval beter kan verwerken. Het gazon zal sneller herstellen en is minder vatbaar voor ziektes en schimmels.

De meststoffen zijn zo ontwikkeld dat je slechts 3x per jaar hoeft te bemesten om optimaal rendement te ervaren. Als je dit structureel toepast volgens het Floramix bemesting schema dan zal de grasmat:

  • Een frisse, gezonde groene kleur hebben;
  • Steeds dichter groeien waardoor onkruiden en mossen minder kans krijgen;
  • Minder vatbaar zijn voor ziektes en schimmels;
  • Sneller herstellen van extreme weersomstandigheden.


Ideaal dat ik nu 3x per jaar kan bemesten met dezelfde mest. Ik gebruik het nu 1 jaar en ben heel erg tevreden. Ik vind het ook erg fijn dat ik kan bemesten met 1 soort en niet tig soorten hoef aan te schaffen.
Rick Jurjens
Ik had verwacht dat ik een groot deel van mijn planten kon weggooien. Dit was gelukkig niet het geval dankzij deze mest!
Bas van Hoogen

Al na een paar dagen werd het gazon een stuk groener. Ik heb nu op de kalender staan wanneer ik moet strooien. 

Fam. Toorn

Peter, over de resultaten met Floramix Allround+

Na een winter waarin we behoorlijke vorst hebben gehad maar vooral ook veel regen zag een groot deel van de plantvakken eruit zoals op de eerste foto. Ik was bang dat we opnieuw konden beginnen en dat de bodembedekkers het niet gingen halen. Gelukkig bleek het tegendeel waar toen het voorjaar aanbrak. Ik bemest mijn tuin nu 3 jaar met Floramix Tuinmest en daarbij zie ik planten veel sneller herstellen na extreme weersinvloeden. Het duurde slechts enkele dagen voor ik de eerste groene uitlopers weer zag en na een aantal weken waren de bodembedekkers alweer helemaal groen en begonnen de Waldsteinia rijkelijk te bloeien. 

Ook de hortensia's bloeiden prachtig in de zomer. De border heeft er het hele jaar super uitgezien. Ik heb in het voorjaar, zomer en het najaar mest gestrooid en dat blijf ik structureel herhalen volgens het Floramix bemesting schema. In het late najaar, vlak voor de winter strooi ik altijd kalk en afgelopen jaar heb ik extra bemesting toegevoegd omdat er her en der gele plekken zichtbaar waren. Hiervoor werd Floramix Kieserit geadviseerd. 

Door het gebruik van Floramix Tuinmest:

  • Bloeien planten rijker dan ooit tevoren;
  • Zijn planten minder vatbaar voor ziektes en schimmels;
  • Herstellen planten sneller van extreme weersinvloeden;
  • Groeien planten sneller waardoor de tuin onderhoudsvriendelijker wordt.


Floramix Buitenaanslagreiniger

John Holterman gebruikt Floramix buitenaanslagreiniger...

Op aanraden van Peter Mecklenfeld hebben wij Floramix buitenaanslagreiniger gebruikt om de algen op ons straatwerk te verwijderen. Zoals je ziet op de foto is het erg eenvoudig. We hebben onze bestrating ingesprayt en werkelijk na een dag zagen we de groene aanslag al verdwijnen. De dagen erop leek het of de bestrating nog schoner is geworden. Al met al zijn we erg blij met dit middel en kunnen we het iedereen aanraden! Bekijk hieronder de video's hoe John het product heeft toegepast en tot de gewenste resultaten is gekomen.

Er is niets meer te zien van de groene aanslag!

Angela Bouwmeester

Makkelijk te gebruiken en het trekt al na een dag vanzelf weg.

John Holterman

Zonder moeite heb ik mijn terras schoon gekregen!

Dennis Luten

Angela Bouwmeester maakt haar bestrating schoon met Floramix buitenaanslagreiniger...

Ik heb de bestrating volgens de instructies behandeld met het product en zag al na 1 dag dat de groene aanslag weg begon te trekken. Na 3 dagen was de bestrating helemaal schoon. Wat je nog ziet zijn enkel zandvlekken.

Remco Harmsen is zeer tevreden over Floramix buitenaanslagreiniger...

Een super handig product waarbij je zonder moeite groene aanslag kunt verwijderen. Bijkomend voordeel is dat de algen veel minder snel terugkeren in vergelijking met de azijn die ik hiervoor altijd gebruikte.

Dennis Luten is blij dat groene aanslag zo makkelijk verdwijnt...

Ik had niet verwacht dat het zo makkelijk zou gaan. De eerste keer had ik minder resultaat maar dat kwam omdat er nog een lichte nachtvorst was. Toen de temperatuur boven 6 graden kwam ging het als een speer en trok de groene aanslag vanzelf weg.

Zo werkt Floramix Buitenaanslagreiniger

Bekijken en bestellen?

Bekijk alle Floramixproducten in het producten overzicht of bestel direct de producten die jij wil gaan gebruiken in de webshop van Florum (www.florum.shop).