Kalk voorkomt mossen en neutraliseert de zuurgraad

Kalk strooien is een essentieel onderdeel van het jaarlijkse bemesting plan voor de tuin. Het meetbare resultaat is dat kalk de zuurgraad neutraliseert wat ten goede komt aan de groei van bomen, planten en het gazon. Daarnaast heeft kalk als extra voordeel dat het voedingsstoffen beter in de bodem opneemt en het stimuleert bladkleuren met een diepere kleur als resultaat. Zou je geen kalk strooien dan zie je dit terug in een mindere groei van planten en zullen er 'vreemde' onkruiden tevoorschijn komen in het gazon.

 • Direct klaar voor gebruik
 • Incl. label met instructies
 • Sterk en degelijk verpakt
 • Geschikt voor hergebruik
 • Veilig online betalen via iDeal of Creditcard
 • Binnen 1 - 3 werkdagen verzonden
 • 100% tevredenheidsgarantie
Bekijk specificaties
100%
Resultaatgericht
53+
Neutraliserende waarde
10+ jaar
Ervaring in gebruik

Wanneer moet je kalk strooien?

Het najaar is bij uitstek de beste periode om kalk te strooien. Na de laatste maaironde verdeel je kalk gelijkmatig over de oppervlakte van het gazon en de plantenborders. In het najaar komen planten en het gazon tot rust en kan de kalk langzaam in de bodem trekken waarna het ongeveer 100 dagen nodig heeft voor het optimaal begint te werken. Als je 100 dagen verder telt dan zitten we in het voorjaar en sluit het naadloos aan op de eerste bemesting ronde. Als je deze volgorde hanteert zul je optimale resultaten gaan ervaringen en zal de tuin er aantoonbaar gezonder uitzien.

De afgelopen jaren zien we dat er vaker hevige regenbuien zijn met als gevolg dat ondergronden als klei en leem nog moeilijker het regenwater kunnen verwerken in de bodem. Het gevolg hiervan is weer dat de verzuring in de bodem wordt versneld en in deze situatie is het aan te raden om eind februari nogmaals kalk te strooien. Als je daar weer de 100 dagen werking bij op telt kun je de zuurgraad ook hier het hele jaar neutraliseren. Als dit bij jou het geval is raad ik je aan om extra voorraad in te kopen waardoor je meteen genoeg hebt voor de kalk ronde in februari.

  • Langdurige werking met als extra functie een mooiere bladkleur;
  • Floramix Tuinmest en Gazonmest worden sneller en beter opgenomen in de bodem'
  • Je bestelt altijd de juiste hoeveelheid en voorkomt onnodige kosten door;
  • Volledig geurloos waardoor je geen dagen in de stank van kalk hoeft te zitten;
  • Erg gebruiksvriendelijk en zonder kennis te gebruiken door iedere tuinliefhebber.
Bekijk varianten

Ik had verwacht dat ik een groot deel van mijn planten kon weggooien. Dit was gelukkig niet het geval dankzij het gebruik van Floramix Kalk + Tuinmest!

Bas van Hoogen

Ik gebruik het nu 1 jaar en ben heel erg tevreden. Ik vind het ook erg fijn dat ik kan bemesten met 1 soort universele mest en niet tig soorten hoef aan te schaffen.

Rick Jurjens

Kalk strooien is een essentieel onderdeel van het bemestingsplan

Floramix Kalk

Gebaseerd op Magnesiumcalciumcarbonaat met een neutraliserende waarde van 53. Werkt uitstekend tegen mossen en neutraliseert de zuurgraad.
Bestel altijd de juiste hoeveelheid en maak een keuze uit 3 varianten. Producten worden verpakt in emmers waardoor hergebruik mogelijk is.

Productspecificaties

Optimale samenstelling om het gazon en planten in een goede conditie te brengen en te houden door de zuurgraad te neutraliseren:

Dosering

De uitgebalanceerde dosering is op basis van 1 kg per 8 m2.

Inhoud: 1 kg per 8 m2

Houdbaarheid: 24 maanden

Samenstelling: Magnesiumcalciumcarbonaat

Toevoeging: Neutraliserende waarde 53, Magnesiumoxide (Mgo)

Vorm: Korrel

Gebruiksaanwijzing

Verdeel de kalk gelijkmatig over het gazon of in de border nadat je voor het laatst hebt gemaaid (oktober - november). Op zandgronden is het vaak voldoende om 1x per jaar kalk te strooien maar door de veranderingen in het klimaat (veel regenval in een korte periode) raden wij aan om op klei-, leem- en veengronden in februari nogmaals kalk te strooien. Hiermee voorkom je dat er vreemde onkruiden de kop opsteken en houd je een neutrale zuurgraad wat de groei van planten en het gazon sterk ten goede komt. Ga na het strooien even met een bezem of blazer rond om de korrels van je bestrating af te halen. Op deze manier voorkom je vlekvorming op je sierbestrating.


(on)geschikt voor o.a.:

 • Siergazons
 • Speelgazons
 • Sportvelden
 • Weilanden
 • Siergrassen en vaste planten
 • Bomen, hagen en heesters
 1. Rododendrons
 2. Azalea's
 3. en andere zuur minnende planten...

null

Kalk in drie varianten:

Floramix Kalk 300 m2

€ 36,95

Meest gekozen!

 • Voldoende voor 50 m2
 • Direct klaar voor gebruik
 • Incl. label met instructies
 • Sterk en degelijk verpakt
 • Veilig online betalen
 • Binnen 1 - 3 werkdagen verzonden


Meer nodig? Bestel een extra emmer:

Floramix Kalk 150 m2

€25,95
 • Voldoende voor 30 m2
 • Direct klaar voor gebruik
 • Incl. label met instructies
 • Sterk en degelijk verpakt
 • Veilig online betalen
 • Binnen 1 - 3 werkdagen verzonden


Meer nodig? Bestel een extra emmer:

Floramix Kalk 75 m2

€ 19,95
 • Voldoende voor 10 m2
 • Direct klaar voor gebruik
 • Incl. label met instructies
 • Sterk en degelijk verpakt
 • Veilig online betalen
 • Binnen 1 - 3 werkdagen verzonden


Meer nodig? Bestel een extra emmer:

Veel gestelde vragen over Kalk:

Deze specifieke vragen krijgen wij regelmatig:


Kan ik kalk strooien op een regenachtige dag?

Het is aan te raden om een regenachtige dag te kiezen voor het strooien van kalk. Het vocht in de grond en de regendruppels zorgen ervoor dat kalk makkelijker en veel sneller kan worden opgenomen. Voor een nog betere opname is het aan te raden om het gazon van tevoren te maaien. Dit zorgt er ook voor dat de kalk niet meer voor problemen zorgt wanneer de het gazon de volgende keer een maaibeurt geeft. Dat betekend niet dat je met droog weer niet kunt strooien. Dan heeft het alleen wat meer tijd nodig voor het begint te werken.

Tip! Veeg of blaas na het strooien van kalk altijd de bestrating schoon om vlekvorming te voorkomen.


Welke kalk moet je gebruiken?

Je kunt natuurlijk gebruik maken van verschillende soorten kalk. Niet alleen zijn er verschillen in de kalk zelf te ontdekken, maar ook de prijzen lopen behoorlijk uiteen. Uiteindelijk gaat het er niet direct om wat het precies kost (want het prijsverschil op een hele tuin is slechts een paar euro, oplopend tot een paar tientjes) maar om wat het oplevert. Floramix Kalk is een gebaseerd op een uitgebalanceerde samenstelling waarbij het de best mogelijke resultaten geeft op alle types ondergronden (zand, veen, leem, klei). In combinatie met Floramix meststoffen door het jaar heen zullen de resultaten zichtbaar beter zijn dan voorheen.


Hoe kan ik de Floramix kalk bestellen? 

De Floramix kalk bestel je eenvoudig op www.florum.shop. In deze webshop vind je alle producten van Floramix en kun je ook selecteren welke variant per product voor jou van toepassing is. Op deze website, www.floramix.nl lees je alles over de specificaties, toepassingen en gebruiksaanwijzingen van de Floramixproducten. 


Wat bedoelen jullie precies met maatwerk?

Wij leveren uitsluitend producten die je nodig bent. We stemmen de hoeveelheid exact af op het aantal vierkante meters. Uiteraard zorgen we voor een kleine marge dat, als je ergens iets teveel strooit altijd genoeg over hebt voor de rest. We zijn allemaal mensen ;).

Wanneer moet ik mijn tuin bemesten?

Dat is nou het mooie. Naast dat we je voorzien van de juiste producten helpen we je met het maken van een bemesting planning. Wij geven je aan wanneer je wat moet strooien en op welke manier.

Werken jullie landelijk?

Ja zeker! Ons concept is bedoeld om mensen in heel Nederland en Vlaanderen te kunnen helpen met het bemesten van hun tuin. Je krijgt de producten netjes thuisgestuurd en we voorzien je online van de nodige adviezen en instructies. Op deze manier kan het niet verkeerd gaan :).

Hoevaak moet ik mijn tuin bemesten?

Wij hebben een schema gemaakt wat je door het jaar heen verteld wanneer je welke meststoffen moet gebruiken. In het aanbod wat je van ons ontvangt bieden we je diverse mogelijkheden. Je hoeft namelijk niet alles in 1x bij ons af te nemen. Dat kan ook in de vorm van een abonnement bijvoorbeeld.

Waarom gebruiken jullie organische meststoffen?

Goede vraag! Wij geloven er heilig in dat de natuur de natuur kan helpen. Organische meststoffen zijn gemaakt van natuurlijke producten en richten geen schade aan. Met chemische meststoffen is de kans dat het misgaat veel groter. Het is geen natuurlijk proces waardoor wij de resultaten niet kunnen garanderen.

Welke kennis ben ik nodig om jullie producten te gebruiken?

Uh.. Geen. Dat is juist waarvoor we dit model introduceren. Wij hebben onze producten en service zo ontwikkeld dat iedereen met een linker- en/ of rechterhand de meststoffen kan gebruiken zonder enige vorm van kennis of ervaring.

Levering 1 - 3 werkdagen
Veilig online betalen
100% Tevredenheidsgarantie
Door heel NL en België

Bestel Floramix kalk in de webshop van Florum