Stinkende hond? probeer deze oplossing:

Een stinkende natte hond kan een uitdaging zijn voor hondenbezitters. De geur kan onaangenaam zijn en zich verspreiden door het hele huis. Gelukkig zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen om deze vervelende geur effectief te behandelen. 


Last van een stinkende hond?

In dit artikel delen we nuttige tips en technieken om je stinkende natte hond weer heerlijk fris te laten ruiken. Of het nu komt door een natte vacht, vuil of andere factoren, wij hebben de oplossingen voor jou!Oorzaken waardoor honden kunnen gaan stinken

Een stinkende natte hond kan verschillende oorzaken hebben. Hier zijn enkele mogelijke redenen waarom een natte hond een onaangename geur kan hebben:

  1. Natte vacht: Wanneer de vacht van een hond nat wordt, kunnen bacteriën en andere micro-organismen zich gemakkelijk vermenigvuldigen. Dit kan leiden tot een onaangename geur.

  2. Schimmel- of gistinfecties: Een vochtige omgeving kan bijdragen aan de ontwikkeling van schimmel- of gistinfecties op de huid van een hond. Deze infecties kunnen een sterke geur veroorzaken.

  3. Vuil en modder: Honden kunnen tijdens het spelen of wandelen in vuil, modder of andere substanties rollen. Dit kan resulteren in een onaangename geur die aan de vacht blijft hangen, zelfs nadat de hond nat is geworden.

  4. Ophoping van talg: Sommige honden produceren meer talg dan andere, wat een olieachtige substantie is die de huid en vacht beschermt. Wanneer de hond nat wordt, kan het talg zich vermengen met water en een sterke geur veroorzaken.

Onderliggende gezondheidsproblemen: In sommige gevallen kan een onaangename geur bij een natte hond wijzen op een onderliggende gezondheidsaandoening, zoals een huidinfectie, problemen met de talgklieren of problemen met het maag-darmstelsel. Het is raadzaam om een dierenarts te raadplegen als de geur aanhoudt of gepaard gaat met andere symptomen.


Oplossing voor een stinkende, natte hond:

Om de stank van een natte hond te verminderen, zijn er een paar stappen die je kunt nemen:


1. Droog de vacht grondig: Gebruik een absorberende handdoek om overtollig vocht uit de vacht van je hond te verwijderen. Wrijf voorzichtig over de vacht om het water op te nemen. Vermijd ruw wrijven, omdat dit de geur kan versterken.


2. Borstel de vacht: Gebruik een borstel om de vacht van je hond te borstelen terwijl deze nog vochtig is. Dit helpt bij het verwijderen van losse haren en eventueel vuil dat zich heeft opgehoopt. Borstelen kan ook helpen om de geur te verminderen.


3. Laat de vacht goed drogen: Als het weer het toelaat, kun je je hond buiten laten drogen om de geur te minimaliseren. Zorg ervoor dat de omgeving veilig en comfortabel is voor je hond. Vermijd tochtige of koude plekken.


4. Ventileer de ruimte: Als je binnenshuis geen frisse lucht hebt, open dan ramen en deuren om de ruimte te ventileren. Dit kan helpen bij het verwijderen van de geur van een natte hond.

5. Was de hondenbedden en handdoeken: Als je hond regelmatig nat wordt, is het belangrijk om de hondenbedden en handdoeken regelmatig te wassen. Kies een geurverwijderend wasmiddel en was de items volgens de instructies op het label.Floramix als biologisch middel om vervelende geuren te verwijderen bij uw hond


Floramix is een natuurlijk product dat kan helpen bij het verminderen van de geur van een natte hond. Floramix is gemakkelijk in gebruik. Je sprayt de spray over de vacht van je hond en laat deze intrekken. Na circa een half uur zul je merken dat de vieze geur is verdwenen. Uitspoelen is niet nodig.


Floramix bevat biologische ingrediënten die helpen bij het neutraliseren van geuren op een veilige en effectieve manier. Het kan helpen om de onaangename geur van een natte hond te verminderen. Het is echter altijd verstandig om de instructies op de verpakking van Floramix te volgen.

Reactie plaatsen