koelkast stinkt

Vieze geur uit koelkast verwijderen

Heb je ooit een nare geur in je koelkast gehad die zich door je hele keuken verspreidde elke keer als je de deur opendeed? Een stinkende koelkast kan behoorlijk vervelend zijn en kan je eetlust bederven. Gelukkig zijn er verschillende eenvoudige en effectieve methoden om van die vieze geur af te komen en je koelkast weer fris te laten ruiken. 

Vieze geur uit koelkast verwijderen? zo pak je dit aan:

In dit artikel delen we handige tips en trucs om nare geuren uit je koelkast te verwijderen, zodat je weer volop kunt genieten van verse en smakelijke voedingsmiddelen. Of het nu gaat om bedorven voedsel, gemorste vloeistoffen of gewoon een onaangename geur, wij hebben de oplossingen voor je. Lees verder om te ontdekken hoe je je koelkast weer fris en geurvrij kunt maken.

Slechte geur uit koelkast verwijderen + 5 oorzaken van een stinkende koelkast

Er zijn verschillende oorzaken waardoor je koelkast onaangenaam kan gaan ruiken. Hier zijn enkele veelvoorkomende redenen waarom een koelkast een nare geur kan hebben:

 1. Bedorven voedsel: Voedsel dat te lang in de koelkast heeft gelegen en bedorven is, kan een sterke en onaangename geur verspreiden. Dit kan gebeuren als je vergeten bent om voedsel weg te gooien of als je restjes te lang hebt bewaard.

 2. Gemorste vloeistoffen: Morsen of lekken van voedsel of dranken in de koelkast kunnen ook leiden tot een onaangename geur. Wanneer deze vloeistoffen niet op tijd worden schoongemaakt, kunnen ze gaan schimmelen of bacteriën aantrekken.

 3. Schimmelgroei: Schimmel kan zich vormen op voedselresten, verpakkingen of in de hoeken en kieren van de koelkast. Schimmel heeft een sterke en muffe geur en kan zich snel verspreiden als het niet wordt verwijderd.

 4. Onjuiste temperatuurinstelling: Als de temperatuur van je koelkast te hoog is ingesteld, kan dit de groei van bacteriën en schimmels bevorderen, wat kan leiden tot een onaangename geur.

 5. Vervuild waterreservoir: Sommige koelkasten hebben een water- en ijsdispenser met een reservoir voor water. Als dit reservoir niet regelmatig wordt schoongemaakt, kan er een vieze geur ontstaan.

Vieze luchtjes uit de koelkast verwijderen

Dit is in Nederland een veelvoorkomend probleem. Onze vrienden in België hebben hetzelfde probleem alleen daar zeggen ze het net wat anders... ;)

Vieze geur uit frigo krijgen

Een vieze geur in je koelkast kan erg onaangenaam zijn en kan zelfs de smaak van je voedsel beïnvloeden. Gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om die nare geurtjes uit je koelkast te verwijderen en je koelkast weer fris te laten ruiken. Hier zijn enkele effectieve methoden:


 • Leeg en inspecteer de koelkast: Haal alle voedingsmiddelen uit de koelkast en controleer op bedorven of verlopen producten. Verwijder alles wat niet goed meer is en maak de koelkast leeg.

 • Reinig de koelkast grondig: Maak de binnenkant van de koelkast schoon met een milde reinigingsoplossing, zoals een mengsel van water en azijn of een mild afwasmiddel. Veeg de planken, laden en wanden van de koelkast schoon en vergeet de deurafdichting niet.

 • Gebruik geurabsorberende middelen: Plaats een kom met zuiveringszout (baking soda) in de koelkast om vieze geuren te absorberen. Je kunt ook koffiebonen, houtskool of actieve kool gebruiken als natuurlijke geurabsorberende middelen.

 • Essentiële oliën: Druppel enkele druppels van je favoriete essentiële olie op een watje en plaats dit in de koelkast. Essentiële oliën zoals citroen, pepermunt of tea tree hebben een aangename geur en kunnen helpen om nare geuren te maskeren.

 • Regelmatige reiniging: Zorg ervoor dat je regelmatig je koelkast schoonmaakt om te voorkomen dat vieze geuren zich opbouwen. Maak er een gewoonte van om de koelkast eens in de paar maanden grondig schoon te maken en controleer regelmatig op bedorven voedsel.

 • Luchtcirculatie: Zorg voor voldoende luchtcirculatie in de koelkast door de ventilatieopeningen niet te blokkeren. Hierdoor kan frisse lucht circuleren en worden vieze geuren verminderd.

 • Gebruik speciale koelkastluchtverfrissers: Er zijn speciale luchtverfrissers verkrijgbaar die speciaal zijn ontworpen voor gebruik in de koelkast. Deze producten kunnen helpen om vieze geuren te verminderen en een frisse geur te behouden.

Het is belangrijk om te onthouden dat het regelmatig schoonmaken en onderhouden van je koelkast essentieel is om nare geurtjes te voorkomen. Houd je koelkast schoon, gooi bedorven voedsel tijdig weg en zorg voor een goede luchtcirculatie. Op die manier kun je genieten van een frisse en geurvrije koelkast.

Reactie plaatsen