Stoffen bank stinkt, zo pak je dit aan:

Oh nee, je geliefde stoffen bank ruikt niet bepaald fris. Misschien is het een muffe geur die zich in de stof heeft genesteld, of misschien heeft je harige huisdier er zijn geur achtergelaten. 


Hoe dan ook, het is belangrijk om actie te ondernemen en van die vieze geur af te komen, zodat je weer met volle teugen van je bank kunt genieten. In dit artikel delen we een aantal praktische tips en trucs om je te helpen bij het aanpakken van een stinkende stoffen bank. Dus, pak je schoonmaakspullen bij de hand en laten we aan de slag gaan!


Stoffen bank stinkt, zo pak je dit aan:

  1. Begin met een grondige schoonmaak: Een goede schoonmaak is de eerste stap bij het aanpakken van een stinkende bank. Verwijder eventuele losse kruimels, stof en vuil met een stofzuiger en gebruik indien nodig een zachte borstel om de stof voorzichtig af te borstelen.

  2. Gebruik baking soda: Baking soda is een geweldig natuurlijk middel om onaangename geuren te neutraliseren. Strooi een royale hoeveelheid baking soda over je bank en laat het een paar uur intrekken. Vervolgens kun je het eenvoudigweg opzuigen met de stofzuiger. Baking soda absorbeert de geur en laat je bank weer frisser ruiken.

  3. Maak gebruik van azijn: Azijn staat bekend om zijn reinigende en geurabsorberende eigenschappen. Maak een mengsel van water en azijn (verhouding 1:1) en gebruik een spons of een zachte doek om je bank lichtjes af te nemen. Let op: test altijd eerst op een onopvallende plek om ervoor te zorgen dat de azijn de stof niet beschadigt.

  4. Geurverwijderaar speciaal voor stoffen: Er zijn ook speciale geurverwijderaars op de markt die specifiek zijn ontworpen voor stoffen oppervlakken zoals banken. Deze producten kunnen helpen bij het neutraliseren van de geur en het frisser laten ruiken van je bank. Volg de instructies op de verpakking en test het product eerst op een klein, onzichtbaar deel van de stof.

  5. Zon en frisse lucht: Zonlicht en frisse lucht kunnen wonderen verrichten bij het verwijderen van onaangename geuren. Als het weer het toelaat, breng dan je bank naar buiten en laat het een tijdje in de zon staan. Dit helpt om vocht en geuren te verwijderen. Zorg er wel voor dat je bank niet te lang in direct zonlicht staat om verkleuring te voorkomen.

  6. Stoffen bankhoezen: Als de geur hardnekkig is en niet lijkt te verdwijnen, kun je overwegen om stoffen bankhoezen te gebruiken. Deze hoezen zijn gemakkelijk afneembaar en wasbaar, waardoor je de geur kunt bestrijden en je bank een frisse start kunt geven. Kies een hoes die past bij de stijl van je interieur en geniet van een vernieuwde bank.

  7. Houd je bank schoon: Voorkomen is beter dan genezen, dus zorg ervoor dat je regelmatig je bank schoonmaakt en onderhoudt. Verwijder vlekken en morsingen zo snel mogelijk en volg de reinigingsinstructies van de fabrikant. Door regelmatig onderhoud te plegen, kun je nare geuren voorkomen en je bank in topconditie houden.

Oplossing tegen een vies ruikende stoffen bank


Hopelijk helpen deze tips je om de stank uit je stoffen bank te verwijderen en weer te genieten van een frisse zitplek. Onthoud dat het belangrijk is om altijd de instructies van de fabrikant te volgen en indien nodig een professional te raadplegen voor specifieke reinigingsadviezen. Met wat inspanning en zorg kun je je bank weer laten ruiken als nieuw. 


Floramix is een natuurlijk product dat effectief kan zijn bij het aanpakken van een vies ruikende stoffen bank. Het bevat biologische ingrediënten die geuren kunnen neutraliseren en de bank weer fris laten ruiken. Je kunt Floramix gebruiken als een aanvulling op andere reinigingsmethoden om hardnekkige geuren te bestrijden.


Om Floramix te gebruiken, meng je het met water volgens de instructies op de verpakking. Vervolgens kun je het mengsel op de stoffen bank sprayen. Zorg ervoor dat je alle delen van de bank goed behandelt, inclusief de kussens, armleuningen en rugleuning. Laat het mengsel enige tijd intrekken, zodat de actieve ingrediënten hun werk kunnen doen.


Het gebruik van Floramix kan helpen om onaangename geuren te neutraliseren en de frisheid van je stoffen bank te herstellen. Het is echter altijd belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen en een klein, onopvallend deel van de bank te testen voordat je het product op het gehele oppervlak gebruikt.


Onthoud dat Floramix slechts één van de mogelijke oplossingen is om een vies ruikende stoffen bank aan te pakken. Het is ook belangrijk om de oorzaak van de geur te achterhalen en eventuele bronnen, zoals gemorste vloeistoffen of huisdierengeuren, grondig te reinigen. Als de geur aanhoudt, kan het raadzaam zijn om professionele reinigingsdiensten in te schakelen.


Met Floramix en andere reinigingsmethoden kun je genieten van een frisse en aangename geur in je stoffen bank, waardoor je weer comfortabel kunt ontspannen.

Reactie plaatsen